Tuesday, March 08, 2011

Kata-Kata Indah


Assalamualaikum korang.
Sihat ke hari ini? Sudah menjamu selera kah? Makan selagi boleh makan lah ya. Nanti bila sudah sakit susah pulak mahu makan. Kena selalu ingat. Sihat sebelum sakit. Pepandai korang lah jaga kesihatan kan. Tapi kena selalu ingat juga pengaruh pemakanan sekarang adalah sangat memainkan peranan dalam kehidupan harian kita sekarang. Opah aku cakap kalau kita makan makanan sekarang. Jarang akan bagi effect yang cepat. Tapi bila umur makin bertambah nanti. Mula lah semuanya menjadi parah. Maka nye mencegah lagi baik dari mengubati. Ohh sungguh penah membebel :)

Ok disebabkan Aku Manja (sambil letak tangan dekat bahu, biji mata putih dinaikkan ke atas dan jelir lidah sambil memberi ayat yang baik-baik saja) Hari ini mari kita memuhasabah diri korang-korang-korang dan korang semua.  Lebih baik memperbanyakkan amalam mulia. Bukan kan doa yang senang dimakbulkan adalah pada Hari Jumaat :) Baik-Baiklah sebelum Perenggan ini menjadi semua Talenovela Sepanyol baik terus terang terang bak kata Radja. Senang Citer. Tak payah nak tulis penat-penat tapi tidak dapat lagi sampaikan apa yang hendak disampaikan. Seperti ayat-ayat di atas tadi. Kesian korang. Penat membaca! Tapi takpe. Selalu membaca Tambah ilmu. Tak gitu!

*mood serius*      
JANGAN bercinta kalau belum betul-betul sanggup untuk berkasih sayang 

JANGAN bercinta selagi belum sanggup menyanyangi seseorang dengan jujur

       JANGAN rosakkan hati orang lain dan tabur cinta sana sini. Sesungguhnya percayalah pada karma. Hari ini anda rosakkan hati orang, Esok lusa tak mustahil anda kena. Ini sifir kehidupan.

  Sayangilah seseorang dengan Jujur, Tulus dari lubuk hati dan sentiasa ingat pasangan itu istimewa
 
  Cinta untuk dinikmati bukan untuk ditangisi.


Terima Kasih buat Faizah, atas kata-kata yang indah ini. Mohon kata-kata indah ini ya! Tidak lupa juga buat Tuhan sebab mengurniakan akal dan pikiran yang sangat bernas kepada manusia. Sehinggakan mengurniakan kata-kata yang sebergini indah.
Terima kasih semua
Babai semua